Flytta till Karlsborg

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.30

E-post
boukontoret@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
mån-fre: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen
546 82 Karlsborg

Vy över Karlsborgsviken med Stenbryggeområdet i förgrunden

Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget intill Vätterns strand. Här finns det mesta ifråga om god boendemiljö, vacker natur, båt- och friluftsliv och en väl utbyggd samhällsservice. Nyfiken, intresserad av att flytta hit? Här får du information och inspiration!

I Karlsborgs kommun har du goda möjligheter att hitta den boendeform som passar dig bäst, oavsett om du vill bo i villa eller i lägenhet med bostads- eller hyresrätt.

 • Adressändring och folkbokföring

  Välkommen som ny invånare i Karlsborg! Undrar du varför du ska folkbokföra dig på en annan adress än den du tidigare har bott på? Då ska vi berätta om fördelarna.

 • Barnomsorg

  Karlsborgs kommun erbjuder förskola, öppen förskola och fritidshem.

 • Bibliotek

  Karlsborgs bibliotek är en del av Bibliotek Mellansjö och öppet för alla. Det finns bibliotek i Karlsborg, Mölltorp och Undenäs. Välkommen till ditt bibliotek!

 • Bredband och fiberutbyggnad

  Här hittar du mer information om fiberanslutning och utbyggnaden av stadsnätet i Karlsborg och Skaraborg.

 • Camping i vildmarken

  Friluftsliv och motion

  De vackra och varierande omgivningarna i och runt Karlsborg är en guldgruva för dig som är intresserad av ett rikt friluftsliv. Här hittar du våra stränder, badplatser och båthamnar, samt allt som rör vandring, cykel, fiske, kanot, utegym, motionsspår och promenadslingor.

 • Fotbollsspelare

  Föreningsliv

  Här hittar du information om våra föreningar, bidragsregler och blanketter.

 • Grundskolor i Karlsborgs kommun

  I Karlsborgs kommun finns två skolor för årskurs F - 6 samt en skola för årskurs 7-9. Förutom de kommunala skolorna, finns även en friskola i Forsvik för årskurs F - 6.

 • Ekonomi

  Kommunens verksamheter finansieras på flera olika sätt, men den största finansieringen sker genom att invånarna i kommunen betalar en del av sin inkomst i kommunalskatt.

 • Kulturstugan

  I Kulturstugan invid Göta Kanal i centrala Karlsborg kan du under året njuta av olika konstutställningar. Vi erbjuder också skapande workshops i olika tekniker för alla åldersgrupper!

 • Hemtjänst, kommunbil

  Lediga jobb

  Varmt välkommen till Karlsborg - guldplatsen vid Vätterns strand. Karlsborg har inte bara fantastiska boendemiljöer i natursköna och sjönära omgivningar, utan också en bra och väl utbyggd kommunal service, ett stort och varierat föreningsliv och riktigt fina möjligheter till en aktiv och avkopplande fritid.

 • Entrén till Molidens sim- och idrottsanläggning

  Molidens sim- och idrottsanläggning

  Välkomna till Molidens sim och idrottsanläggning!

 • Äldre par som håller om varandra

  Äldreomsorg och senior

  När man blir äldre och kroppen inte orkar som förut kan man behöva stöd i sitt dagliga liv. Då kan du ansöka om insatser inom äldreomsorgen. Äldreomsorgen strävar efter att du ska kunna bo kvar hemma i din invanda miljö så länge som möjligt. Vi har en omfattande hemvård med kompetent personal och många olika insatser. För dig som trots allt inte längre klarar av att bo hemma kan man ansöka om särskilt boende.

Livet i Skaraborg

Funderar du om Skaraborg är rätt plats för dig? På webbplatsen Livet i Skaraborg finns information för dig som vill veta mer om jobben, bostäderna och fritiden i Skaraborg.