Bra att veta & hitta hit

Telefon
0505-17028 / 0505-17171

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Norra Kanalgatan 2
546 33 Karlsborg

Hitta hit

Postadress
Storgatan 36
546 32 Karlsborg

Kulturstugan

Öppettider Kreativa Rummet

Skapande workshops för barn, unga och vuxna i olika tekniker och material. För öppettider, se våra program här!

Öppettider Galleriet

Konstutställningarna visas oftast under två helger i månaden, med undantag sommaren då vi har mer öppet. För öppettider, se våra program här!

Göta Kanal

Kulturstugan ligger precis intill Göta Kanal och broöppningen i Karlsborg, där många båtar passerar under sommarhalvåret. 

Entré

Det är fri entré till att besöka Kulturstugans utställningar. De flesta av våra skapande aktiviteter är också gratis, om inget annat står. Vid kurser för vuxna tillkommer ett självkostnadspris för material & ledare/konstpedagog.

Tillgänglighet

Det finns en ramp till entrédörren. Galleriet och det Kreativa rummet ligger på första våning. Entrédörren är 90 cm bred och dörrarna in till lokalerna är 81 cm. Om du behöver hjälp att öppna dörren (t ex rullstolsburen) - ring på klockan så öppnar vi dörren. 

Mat

Runt omkring Kulturstugan finns flertalet restauranger och gatukök inom gångavstånd. För mer tips om vad du kan se och göra, besök Visit Karlsborg

Toalett

På Kulturstugans första våning finns en besökstoalett. Dörrens mått är 71 cm. I byggnaden bredvid finns gästhamnens servicehus med en större anpassad toalett för rullstolar.

Buss

Busshållplats Göta kanal finns cirka 150 m från Kulturstugan. Härifrån går bussarna 400 & 401 (Skövde-Karlsborg) och 420 (Sätra-Karlsborg). Karlsborgs busstation, som är cirka 1,5 km från Kulturstugan har fler förbindelser. Se Västtrafik för mer info och tidtabeller.

Bil

Det finns gott om parkering i närheten av Kulturstugan. Cirka 100 m från stugan hittar du en 2h-parkering och cirka 150 m ifrån har du rastplats Öltappen med 24 h-parkeringsrutor. Båda är kostnadsfria.

Båt

I Karlsborgsviken i Vättern ligger Stenbryggans gästhamn, med totalt 200 platser, varav 40 är gästhamnsplatser. Här finns möjlighet till el och vatten. Hamndjup är 3-5 meter. Förtöjning: påle/boj/långsides.

Hitta hit

Visa plats i Google Maps!

 

----------------------------------------------------------------------

Frågor, synpunkter & idéer?

Hör gärna av dig till oss!

kultur.fritid@karlsborg.se

0505-170 28 / 0505-171 71